GoToWebinar – ohjeet webinaarin osallistujalle

GoToWebinar -järjestelmällä toteutettuun webinaariin osallistuminen on helppoa. Seuraamalla tältä sivulta löytyviä ohjeita varmistat onnistuneen webinaariosallistumisen heti ensimmäisestä kerrasta lähtien.

Webinaarin laitevaatimukset osallistujalle

GoToWebinar-järjestelmällä järjestettyyn webinaariin voi osallistua tavallisella Windows- tai Mac OS -työasemalla, jolta on yhteys internetiin.

Äänentoistoa varten on oltava kuulokkeet tai kaiuttimet. Videokameraa tai mikrofonia et tarvitse webinaarin seuraamiseen.

Webinaariin osallistumiseen ei tarvita maksullisia lisäohjelmistoja. Tietokoneelle ei myöskään tarvitse etukäteen asentaa mitään ohjelmistoja. Webinaariin liittyminen käynnistetään sähköpostin ja tavallisen selainohjelman avulla.

Voit osallistua webinaariin myös tabletilla tai älypuhelimella. Tarvittava maksuton GoToWebinar-sovellus on tällöin ladattava laitteen sovelluskaupasta ja asennettava ennen osallistumista.

Näin liityt GoToWebinar-järjestelmällä toteutettuun webinaariin tietokoneella

Kun olet ilmoittautunut webinaariin, saat antamaasi sähköpostiosoitteeseen henkilökohtaisen osallistumislinkin sisältävän vahvistusviestin.

Viestin lähettäjän osoitteena näkyy <customercare@gotowebinar.com>.

Onko osallistumislinkkisi hukassa?

TÄRKEÄÄ – LUE TÄMÄ: Jos osallistumislinkkisi on hukassa, ota yhteyttä suoraan webinaarin järjestäjään. Me emme valitettavasti voi välittää yksittäisten webinaarien osallistumislinkkejä.

Varmista hyvissä ajoin ennen webinaarin alkamista, että osallistumislinkin sisältävä vahvistusviesti on tullut perille. Tarkista tarvittaessa myös roskapostikansio siltä varalta, että viesti on päätynyt sinne.

Linkki esitetään useimmissa sähköpostiohjelmissa painikkeena ja se näyttää alla olevan esimerkin mukaiselta:

GoToWebinar-osallistumislinkki - klikkaa ja liity webinaariin

Klikkaa painiketta liittyäksesi webinaariin

Liity webinaariin klikkaamalla sähköpostiviestissä olevaa osallistumispainiketta tilaisuuden ilmoitettuna ajankohtana.

Paikalle kannattaa tulla ajoissa, jotta ehdit rauhassa asettua kuuntelemaan esitystä. Jos osallistut webinaariin ensimmäistä kertaa, kirjautuminen kestää hieman kauemmin työaseman valmistelun vuoksi. Lisäohjeita on alempana.

Huomioitavaa ensimmäisellä osallistumiskerralla

Webinaariin liittymiseen tarvittava työpöytäsovellus (pieni lisäohjelmisto) ladataan ja asennetaan useimmiten automaattisesti sen jälkeen, kun olet klikannut osallistumislinkkiä.

Jos ohjelmien automaattinen asentaminen on työasemallasi estetty, sinun on ensin itse ladattava työpöytäsovelluksen käynnistystiedosto painamalla Restart the download -linkkiä (ks. kuva).

Ohjelmisto ladataan tietokoneesi Ladatut tiedostot -kansioon.

Jos työpöytäsovellus ei käynnisty automaattisesti, käyttöjärjestelmäsi pyytää sinua käynnistämään ohjelmiston manuaalisesti.

Yllä olevassa kuvassa näkyy Windows-käyttöjärjestelmän kehotus käynnistää työpöytäsovelluksen asentaminen klikkaamalla ladattua tiedostopakettia.

Varmista, että tietokoneessasi on äänentoisto

Tietokoneessasi on oltava kaiuttimet tai kuulokkeet, jotta voit kuunnella webinaarien esitykset.

Mikrofonia et välttämättä tarvitse webinaariin osallistumiseen. Joissakin webinaareissa järjestäjä voi tosin antaa osallistujille mahdollisuuden myös suullisten kysymysten esittämiseen, jolloin mikrofonillekin on käyttöä.

Videokameraa et myöskään tarvitse silloin, kun osallistut webinaariin yleisön edustajana.

Haluatko testata yhteyden toimivuuden ennakkoon?

Jos et ole aikaisemmin osallistunut webinaariin käyttämältäsi työasemalta, voit varmistaa yhteyden toimivuuden napsauttamalla alla olevaa linkkiä (avautuu uuteen ikkunaan).

Jos saat pyynnön ladata GoToOpener -> hyväksy pyyntö.

==>Testaa yhteyden toimivuus työasemaltasi

Onnistuneen kirjautumisen merkkinä näet alla olevan kuvan mukaisen ilmoituksen. Voit sulkea yhteyden.

gotowebinar yhteyden testaus ok

Haluatko osallistua webinaariin selaimella?

Jos webinaariin liittyminen ei onnistu työpöytäsovelluksella, voit silti päästä mukaan.

Lue ohjeet alla olevasta linkistä:

Näin liityt GoToWebinar-webinaariin selaimella

Ota yhteyttä