Webinaarin hyödyt – 5 hyvää syytä toteuttaa tilaisuus verkossa

Webinaariin osallistutaan omalta tietokoneelta

Webinaari on internetissä järjestetty virtuaalinen tapahtuma, johon sekä esiintyjät että yleisö osallistuvat omilta tietokoneiltaan internet-yhteyden avulla. Vaikka webinaarit eivät olekaan täysin korvaamassa tavanomaisia tilaisuuksia ja tapahtumia, niiden hyödyntämiseen mahdollisimman usein on kuitenkin painavia syitä.

Tavoittavuus

Fyysiseen tapahtumaan osallistuminen edellyttää siirtymistä sinne, missä tapahtuma järjestetään. Webinaariin osallistuminen ei sitä vastoin ole sidottu tiettyyn fyysiseen sijaintiin. Tämä koskee sekä yleisöä että esiintyjiä, jotka voivat kaikki liittyä mukaan periaatteessa mistä haluavat, kunhan käytössä vain on osallistumiseen soveltuva laite ja nettiyhteys.
Koska fyysistä toteutuspaikkaa ei tarvita, webinaarilla voi tavoittaa laajan ja maantieteellisesti hajallaan olevan yleisön – kaikkialta Suomesta tai ympäri maailman.

Ajan säästö

Huomattava osa tavanomaisiin seminaareihin ja koulutuksiin osallistumiseen tarvittavasta ajasta kuluu muuhun kuin tapahtuman varsinaiseen sisältöön. Siirtyminen tapahtumapaikalle, odottelu ennen tilaisuuden alkua ja siirtyminen työpaikalle tai kotiin tilaisuuden jälkeen edellyttävät esimerkiksi parin tunnin aamuseminaariin osallistujalta käytännössä 3- 4 tunnin ajallista panostusta.
Webinaariin voi liittyä muutama minuutti ennen sen alkua ja osallistujat ovat välittömästi webinaarin päätyttyä valmiita jatkamaan muita tehtäviään. Webinaariin osallistumiseen kuluva ylimääräinen aika lasketaan minuuteissa, ei tunneissa.

Kustannusten säästö

Kun tilaisuus toteutetaan webinaarina, jäävät kaikki tilajärjestelyihin, tarjoiluihin ja matkustamiseen liittyvät kustannukset pois. Kun mukaan lasketaan lisäksi matka- ja odotteluaika, puhutaan erittäin merkittävästä kustannuserästä.

Joustavuus ja ketteryys

Tavanomaisen tapahtuman järjestäminen vaatii monia erilaisia järjestelyjä ja aikaa. Webinaarin saat tarvittaessa pystyyn vaikka saman tien, mikäli tilanne edellyttää nopeaa reagointia ja syntyy tarve jakaa tietoa suoraan niille, joita asia koskee ja kiinnostaa. Webinaari on siis erinomainen kriisiviestinnän kanava, sillä sen avulla on mahdollista tiedottaa ja vastata kysymyksiin reaaliajassa.

Ekologisuus

Tuskin kenenkään imago ainakaan kärsii siitä, että toiminnassa ja sen kehittämisessä hyödynnytään mahdollisimman ympäristöystävällisiä menetelmiä ja teknologioita. Webinaari säästää kiistatta energiaa ja ympäristöä, sillä sen pyörittämiseen kuluva energiamäärä on minimaalinen verrattuna pelkästään kaikkien osallistujien siirtymisten ja matkustamisen aiheuttamaan energiankulutukseen.

Oletko tullut ajatelleeksi, miten sinä voisit hyödyntää webinaareja?

Edellä kuvaamani hyödyt tekevät webinaarista mielenkiintoisen ja käyttökelpoisen viestintäkanavan moniin eri tarkoituksiin. Mikäli webinaarien maailma on sinulle vielä uusi ja outo, siihen kannattaa tutustua nyt.
Jos et vielä ole lukenut kirjoittamaani Webinaari -viesti ja vaikuta verkossa -opasta, siitä on hyvä aloittaa. Voit ladata oppaan maksutta tältä sivustolta.
Myös kommenttisi, näkemyksesi ja kysymyksesi ovat tervetulleita!

Webinaari – viesti ja vaikuta verkossa

Webinaari viesti ja vaikuta verkossa e-kirja Jari Juslén

Kokoa jopa 1000 henkilön yleisö – vaikka ympäri maailman. Edullisesti, ilman IT-osastoa tai ohjelmistoasennuksia.

 

Kenelle sinä haluat puhua?

Ota yhteyttä