GoToStage – julkaise webinaarien videotallenteita omalla kanavalla

GoToStage oma kanava webinaaritallenteille

GoToStage on GoToWebinar-webinaarijärjestelmän maksuton lisäpalvelu, jonka avulla voit julkaista webinaariesi videotallenteita omalla kanavalla maailmanlaajuisen yleisön katsottavaksi.

Oletuksena GoToStage-kanavat ovat julkisia, joten niille lisättyjä videoita voi katsoa vapaasti ja ilmaiseksi.

Kanavan voi myös piilottaa, jolloin videoita pääsevät katsomaan vain ne henkilöt, joille ilmoitat kanavasi URL-osoitteen.

Erona esimerkiksi YouTubeen tai Vimeoon on se, että GoToStage-kanavalla julkaistuja videoita pääsee katsomaan vain rekisteröitymällä ensin katsojaksi. Katsoja voi rekisteröityä sähköpostiosoitteella sekä Facebook-, LinkedIn- tai Google-tilillä. Rekisteröityminen katsojaksi tehdään jokaisen videon osalta erikseen ja video avautuu katseltavaksi heti rekisteröitymisen jälkeen.

Koska videon katsominen edellyttää rekisteröitymistä, saat GoToStage-kanavan omistajana tietää, ketkä videoitasi ovat katselleet ja kuinka kauan. Kanavasi analytiikkaosiosta voit ladata raportteja kanavasi videoiden katsojista (etu- ja sukunimi sekä sähköpostiosoite).

Miksi oma GoToStage-kanava?

Oma GoToStage-kanava on vaivattomin tapa julkaista GoToWebinar-järjestelmällä toteutettujen webinaarien videotallenteita verkossa.

GoToStage-kanavan luominen on nopeaa, helppoa ja ilmaista. Kun kanava on olemassa, sinne voi lisätä haluamansa webinaaritallenteen parilla klikkauksella.

Videoiden säilyttäminen kanavalla ei myöskään maksa mitään.

Koska GoToStage-kanavan voi myös piilottaa, sitä voi käyttää myös jollekin rajatulle kohdeyleisölle tarkoitettujen videotallenteiden julkaisemiseen.

Näin luot oman GoToStage-kanavan

Kun olet kirjautuneena GoToWebinar-tilillesi, siirry videokirjastoon (Video Library).

Pääset luomaan oman GoToStage-kanavan valitsemalla ensimmäisen videon, jonka haluat lisätä uudelle kanavallesi.

Klikkaa valitsemasi videon oikeassa alanurkassa näkyvää linkkiä, joka on merkitty kolmella päällekkäisellä pisteellä.

Valitse ”Add To My Channel” (lisää kanavalleni).

GoToStage - lisää uusi video

Koska sinulla ei vielä ole GoToStage-kanavaa, saat kehotuksen luoda uusi kanava.

Täytä ikkunassa ainakin kanavan nimi ja halutessasi lisää kuvaus kanavan sisällöstä.

GoToStage lisaa video ja luo uusi kanava

Paina ikkunan oikeassa alanurkassa olevaa Add-painiketta, jolloin kanava luodaan ja video lisätään kanavalle.

Tee GoToStage-kanavastasi yksilöllinen

Kun GoToStage-kanavasi on luotu, siirry GoToStage-palveluun klikkaamalla ruudun oikeassa ylänurkassa näkyvää Tili-symbolia ja valitsemalla avautuvasta valikosta GoToStage.

GoToStagen löydät milloin tahansa myös osoitteesta https://www.gotostage.com/

Kun olet GoToStage-palvelun etusivulla, voit avata Tili-valikon uudestaan ruudun oikeasta ylänurkasta.

Valikon sisältö on nyt päivitetty GoToStage-palvelun eri osioihin johtavilla linkeillä.

Klikkaa valikon kohtaa My Channels (omat kanavani), jolloin näet äsken luomasi uuden kanavan nimen. Klikkaamalla tätä linkkiä siirryt omalle kanavallesi.

Ensimmäinen tehtäväsi on tehdä uudesta kanavastasi yksilöllinen ja yhdenmukainen muiden viestintäkanaviesi kanssa, jotta kanavasi käyttäjät osaavat yhdistää sen yritykseesi tai organisaatioosi.

Voit muokata kanavasi ulkoista ilmettä vaihtamalla värimallia ja lisäämällä kansikuvan. Linkki kansikuvan asetuksiin löytyy kansikuvan päältä keskeltä ja oikealta.

GoToStage-kanavan kansikuva ja perustiedot

Taustakuvan voit asettaa valitsemalla sen muutaman valmiin vaihtoehdon joukosta tai lataamalla vapaasti valitsemasi kuvan omalta tietokoneeltasi tai jostakin verkkosijainnista (esimerkiksi Facebook, Instagram, Dropbox tai Evernote).

Kuvalle varattu alue on täysleveä ja suhteellisen matala, joten valitse sopiva vaakasuorakaiteen muotoinen kuva. Rajaa valitsemasi kuva ja lataa se kanavallesi.

Kansikuvan tilalla voit käyttää myös taustaväriä. Voit asettaa haluamasi taustavärin klikkaamalla muokkauslinkkiä ja tämän jälkeen klikkaamalla missä tahansa väriympyrän päällä, jolloin värin HEX-koodikenttä avautuu ja voit asettaa uuden värin.

Kuvan keskellä alhaalla on paikka logolle. Lataa logo omalta tietokoneeltasi – käytä neliön muotoista kuvaa, jotta logo näkyy kanavan sivulla oikein.

Voit muokata kanavan nimeä ja kuvausta helposti: vie kursori haluamasi kentän kohdalle ja kun kynäsymboli ilmestyy kentän oikeaan ylänurkkaan, klikkaa ja muokkaa tekstiä. Huomioi, että otsikon suurin mahdollinen merkkimäärä on 25 ja kuvauksen 500 merkkiä.

Kanavan kuvauksen alla on painike, jota klikkaamalla pääset kopioimaan kanavasi URL-osoitteen jaettavaksi esimerkiksi sosiaalisessa mediassa tai uutiskirjeessä.

Muokkaa kanavan asetuksia

Klikkaamalla ruudun oikeassa reunassa näkyvää pientä ratas-symbolia pääset muokkaamaan joitakin kanavasi asetuksia.

GoToStage-kanavan asetukset

Tee kanavasta yksityinen

Oletuksena kaikki GoToStage-kanavat ovat julkisia. Kuka tahansa voi siis löytää kanavasi ja katsella sillä julkaistuja videoita rekisteröitymällä katsojaksi.

Kanavasta voi tehdä myös yksityisen, jolloin kanava ei näy GoToStage-hakemistossa eivätkä kanavalle lisätyt videot löydy GoToStagen hakutoiminnon avulla.

Jos haluat pitää kanavasi yksityisenä, voit muuttaa yksityisyysasetuksen Privacy-kohdassa tilaan ”On” klikkaamalla harmaata kytkintä (kytkimen väri muuttuu vihreäksi).

Aseta yksilöllinen kanavan URL-osoite

Yksityisyysasetuksen alapuolella on kenttä, jossa voit asettaa kanavallesi yksilöllisen URL-osoitteen, joka on muotoa https://gotostage.com/channel/sinun-kanavasi.

Osoite kannattaa aina asettaa – erityisen hyödyllinen se on silloin, kun haluat pitää kanavasi yksityisenä. Hyvä käytäntö on asettaa kanavasi nimen tai yrityksesi/organisaatiosi nimen mukainen URL-osoite.

Tietosuojailmoitus

Koska GoToStage-kanavalla julkaistujen videoiden katselu edellyttää aina rekisteröitymistä katsojaksi, on hyvä kytkeä päälle kohta Custom Registration Disclaimer ja lisätä siihen oma tietosuojailmoitus. Tarvittaessa tarkista tietosuojailmoituksen sisältö yrityksesi tai organisaatiosi tietosuoja-asioista vastaavalta henkilöltä.

Jos teet muutoksia näihin asetuksiin, tallenna muutokset oikean alanurkan Save-painikkeella ennen kuin suljet ikkunan.

Lisää esittelyssä olevia videoita

Voit lisätä kanavallesi esittelyssä olevia videoita, jolloin kyseiset videot näkyvät kanavallasi ensimmäisinä sivun yläreunassa otsikon ”Featured Videos” alla.

GoToStage esittelyssä olevat videot

Lisää video esittelyssä oleviin videoihin viemällä kursori videon vasemman ylänurkan tähti-symbolin päälle ja klikkaamalla, kun Feature Video -linkki ilmestyy näkyviin.

Valitse videon sisältökategoria videon alla näkyvästä pudotusvalikosta. Videon sijoittaminen oikeaan kategoriaan edistää sen löydettävyyttä silloin, kun GoToStage-palvelun käyttäjät etsivät tiettyjä aiheita käsitteleviä videoita.

Videon asetusten muokkaaminen

Kanavalle lisättyjen videoiden asetukset löytyvät viemällä kursori videon oikean ylänurkan päälle ja klikkaamalla esiin nousevaa Edit-linkkiä.

GoToStage videon asetukset

Voit asettaa videolle esikatselukuvan valitsemalla Upload thumbnail (lataa pikkukuva) ja tämän jälkeen lataamalla haluamasi kuvan joko tietokoneeltasi tai valitsemastasi verkkosijainnista.

Jos haluat poistaa jonkin lisäämäsi videon kanavaltasi, valitse Remove video from channel. Vahvista poistaminen seuraavassa ikkunassa klikkaamalla oikean alanurkan Yes, remove -nappia. HUOM: video poistetaan vain GoToStage-kanavaltasi, se jää edelleen talteen GoToWebinar-tilisi videokirjastoon.

Järjestä kanavasi videot ryhmiin

Voit järjestää kanavasi videoita ryhmiin, jolloin kanavasi katsojat löytävät helpommin heitä kiinnostavat videot.

Kanavalle voi luoda jopa 20 ryhmää, joihin jokaiseen voi lisätä enintään 100 videota. Eli voit julkaista yhdellä GoToStage-kanavalla samanaikaisesti jopa 2000 videotallennetta.

Kun haluat luoda ryhmän, klikkaa ruudun keskiosassa alhaalla näkyvää plus-symbolia (Create New Group).

Luo uusi ryhmä kirjoittamalla avautuvan ikkunan kenttään ryhmän nimi ja painamalla oikealla näkyvää Save-nappia.

Kun ryhmä on luotu, voit siirtää siihen kanavallesi jo lisättyjä videoita yksinkertaisesti raahaamalla ne lisäysikkunaan.

Luotuasi useampia ryhmiä, voit myös siirtää videoita ryhmästä toiseen raahaamalla videon uuteen ryhmään.

GoToStage luo ryhmiä

Ryhmien järjestystä kanavasivulla voi muuttaa käyttämällä ryhmien oikeassa ylänurkassa näkyviä nuolipainikkeita.

Videoiden katselutilastot

Yksi GoToStage-kanavan vahvuuksista on mahdollisuus seurata videoiden katselua tarkemmin kuin esimerkiksi YouTubessa, sillä videon katsojat rekisteröityvät ennen jokaisen yksittäisen videon katselua.

Pääset käyttämään videoidesi katselutilastoja valitsemalla ruudun oikean ylänurkan Tili-valikosta kohdan Analytics.

GoToStage katselutilastot

Sivun yläreunassa näet yhteenvetotiedot kaikista kanavasi videoista:

  • Videoiden lukumäärä
  • Katselukertojen lukumäärä yhteensä
  • Jakojen määrä

Tämän alapuolella näet kolmen suosituimman videosi katselukertojen määrän sekä keskimääräisen katseluosuuden (kuinka monta prosenttia videon kokonaispituudesta on keskimäärin katsottu).

Sivun alareunassa näkyvät jokaisen kanavallesi lisätyn videon katselutiedot omalla rivillään.

Klikkaamalla videon nimeä tai katselukertojen lukumäärää avautuu sivu, jolla näet kunkin yksittäisen katsojan tiedot:

  • Etunimi ja sukunimi
  • Sähköpostiosoite
  • Milloin viimeksi käynyt katsomassa videota
  • Kuinka monta prosenttia videon kokonaispituudesta on katsonut
  • Kuinka monta kertaa on käynyt katsomassa videota

Jos käytät GoToStage-kanavaasi koulutusvideoiden julkaisupaikkana, näiden tietojen avulla voit seurata esimerkiksi tietyn koulutusryhmän osallistujien aktiivisuutta ja opiskelun etenemistä.

Voit myös ladata videokohtaisen katselutilaston milloin tahansa ladata itsellesi csv-tiedostona.

Tarvitsetko useampia kanavia?

Riippuen käytössäsi olevasta GoToWebinar-paketista voit luoda yhden tai useampia GoToStage-kanavia.

GoToWebinar Starter -lisenssin hinta sisältää yhden GoToStage-kanavan.

Jos tarvitset usempia kanavia, päivitä tilauksesi GoToWebinar Pro- tai GoToWebinar Plus -lisenssiin, jolloin voit luoda jopa 5 GoToStage-kanavaa.

Tutustu GoToWebinar-lisensseihin

Ota yhteyttä