GoToWebinar-videoeditori tallenteiden kevyeen editointiin

Kevyttä videoeditointia suoraan GoToWebinar-järjestelmässä

Webinaarien tallentaminen videolle on helppoa, sillä esimerkiksi GoToWebinar-webinaariohjelmistossa on sisäinen tallennustoiminto, jonka avulla webinaarista syntyy yhden napin painalluksella katseluvalmis videotallenne. Tallennetut webinaarit voi ladata GoToWebinarin videokirjastosta omalle tietokoneelle mp4-tiedostona ja sen jälkeen julkaista esimerkiksi YouTubessa tai missä tahansa muussa videoiden julkaisemiseen soveltuvassa kanavassa.

Webinaareista syntyvät videotallenteet ovat teknisesti täysin valmiita katseltavaksi. Mutta sisällössä olisi usein pientä korjattavaa. Tallenteen alkuun voi esimerkiksi jäädä videon katselijalle hyödyttömiä ohjeita ja videon loppukin kaipaisi pientä siistimistä.

Videon voi aina ladata omalle tietokoneelle ja editoida siitä turhat osuudet pois jonkin videoeditointiohjelmiston avulla. Mutta jos korjattavaa on vain vähän eikä videoeditointiin sopivaa ohjelmistoa löydy omalta työasemalta, pienestä työstä tulee helposti kiusallinen ongelma.

Tällaisiin tilanteisiin on nyt tarjolla helppo ratkaisu: GoToWebinar-järjestelmän oma videoeditori, jolla webinaarien videotallenteita voi muokata ilman videon lataamista ja erillisen videoeditointiohjelmiston käyttämistä.

Miksi webinaarit kannattaa tallentaa videolle?

Webinaarit ovat lähtökohtaisesti aina live-tapahtumia, joihin osallistutaan tiettynä päivänä ja kellonaikana. Tässä suhteessa webinaarit ovat siis fyysisten tapahtumien kanssa samankaltaisia.

Webinaarin tallentaminen on kuitenkin yleensä hyvä idea ja webinaarin videotallenteelle löytyy monesti hyötykäyttöä.

Videotallenne tavoittaa no show -ilmoittautuneet

Ensimmäinen syy painaa tallennusnappia on se, että videotallenne palvelee niitä, jotka ovat ilmoittautuneet webinaariin mutta eivät syystä tai toisesta pääse paikalle silloin, kun live-lähetys toteutetaan. Webinaarin sisältö ei heiltäkään mene ohi silmien ja korvien, jos järjestäjä tarjoaa tallenteen katselumahdollisuuden.

Tallenteesta voi luoda aina katseluvalmiin on demand -webinaarin

Toinen videotallenteen käyttömahdollisuus on on-demand -webinaarin tarjoaminen. Kerran onnistuneesti toteutettu live-webinaari voidaan tarjota katseltavaksi periaatteessa niin kauan, kuin sen sisältö on ajan tasalla. Tallenteen katselua varten on täytettävä sama ilmoittautumislomake kuin live-webinaariin ilmoittautumisen yhteydessä, joten järjestäjä saa tietoonsa myös tallennetun version katsojien yhteystiedot.

Live-webinaarin tallenne sopii automaattisen webinaarin sisällöksi

GoToWebinar-järjestelmässä on lisäksi mahdollisuus järjestää täysin automaattisia webinaareja, joiden sisältö on kokonaisuudessaan etukäteen tallennettu videoksi. Live-webinaarin tallenteesta voi hyvin luoda myös automaattisen webinaarin ja tarjota sen katselumahdollisuutta joko tiettyinä ajankohtina tai välittömästi ilmoittautumisen jälkeen käynnistyvänä on-demand -webinaarina.

Videotallenteesta saa raaka-ainetta some-videoita varten

Näiden lisäksi webinaarin videotallenteesta voi aina editoida lyhyempiä videoita poimimalla sisällöstä sopivia pätkiä. Lyhyet videot sopivat julkaistavaksi esimerkiksi sosiaalisen median kanavissa.

Tallenteelle voi siis löytyä monenlaistakin käyttöä. Ennen jatkokäyttöä webinaarin videotallenne voi kuitenkin kaivata pientä viilausta, esimerkiksi turhien alku- ja loppuosuuksien poistamista.

GoToWebinar-järjestelmällä on nyt tähän tarkoitukseen oma sisäinen videoeditointityöväline, jonka avulla kevyet editointityöt onnistuvat ilman erillisen videoeditointiohjelmiston käyttöä.

Webinaarin videotallenteen editointi GoToWebinarin videoeditorilla

Kun haluat editoida videotallennetta, siirry GoToWebinarin videokirjastoon (Video Library) ja etsi editoitava video.

Avaa videotallenne muokattavaksi videoeditorissa

Klikkaa videotallenteen oikeassa alanurkassa näkyvää muokkausvalikon linkkiä ja valitse Edit Video.

GoToWebinar aloita videon editointi

Seuraavassa ikkunassa saat ilmoituksen, että olet muokkaamassa alkuperäistä videota. Jos haluat säilyttää videotallenteesta muokkaamattoman version, voit ladata videon omalle tietokoneellesi klikkaamalla ikkunan vasemmassa alanurkassa näkyvää Download a Copy -linkkiä. Lataa video työasemallesi ja siirrä se talteen haluamaasi paikkaan.

GoToWebinar-videoeditori lataa kopio

Videon editointinäkymä avautuu ja pääset aloittamaan videon muokkauksen.

Webinaarin videotallenteen editointi

Videon katseluikkunan alapuolella näkyy aikajana, jossa videon muokkaukset tehdään.

Luo halutessasi äänentason vaihteluita osoittava kuvaaja

Aikajanan alapuolella vasemmalla on linkki Show Audio Waves. Klikkaamalla tätä linkkiä voit luoda videotallenteen äänestä kuvaajan, jonka avulla voit esimerkiksi helposti löytää videolla olevat hiljaiset kohdat. Äänentasoja osoittavan kuvaajan luominen ei ole pakollista mutta se voi auttaa erityisesti turhien taukojen paikallistamisessa ja poistamisessa.

GoToWebinar-videoeditori luo äänikuvaaja

Jos haluat luoda ääniaaltokuvaajan, klikkaa ikkunan oikeassa ananurkassa näkyvää Generate Audio Waves. Videoeditointi keskeytyy ja palaat takaisin videokirjastoon. Voit jatkaa videon editointia muutaman minuutin kuluttua, kun ääniaaltokuvaajan luominen on valmistunut.

Kun siirryt uudestaan editoimaan videota, näet sen katseluikkunan alla tallenteen äänenvoimakkuuden tasoja osoittavan kuvaajan. Hiljaisissa kohdissa kuvaajaa ei näy, puheen ja muiden äänien aikana kuvaajassa näkyy korkeudeltaan vaihteleva aluekuvaaja – mitä voimakkaampi ääni, sitä korkeampi kuvaaja on.

Poista tarpeettomat kohdat videolta

Videosta voi leikata pois osia mistä tahansa, ei pelkästään alusta ja lopusta. Kun haluat leikata videota etsi leikattavan osuuden aloituskohta videolta toistamalla sitä.

GoToWebinar-videoeditori videon trimmaus

Klikkaa leikattavan kohdan alussa, jolloin se merkitään aikajanalle. Sen jälkeen tartu tähän kohtaan ja vedä sitä oikealle, jolloin leikattavan alueen valinta näkyy aikajanalla. Etsi haluamasi leikattavan osuuden loppukohta ja pysäytä video. Tartu lopuksi poistettavan osuuden oikeaan reunaan ja vedä se pysäytyskohtaan.

Samalla menetelmällä voit lisätä aikajanalle useampia poistettavia kohtia.

Esikatsele ja tallenna muutokset

Esikatsele muokkaamasi videotallenne klikkaamalla ensin Preview-linkkiä aikajanan alapuolella ja sen jälkeen avautuvassa ikkunassa käynnistä videon toisto. Näet videon sellaisena kuin se tulee muutosten jälkeen olemaan.

Muokkaa tekemiäsi editointeja tarvittaessa. Paina lopuksi muokkausikkunan oikeassa alanurkassa olevaa Save Changes -nappia, jolloin video käsitellään ja lisätään muokattuna takaisin videokirjastoon.

GoToWebinarin videoeditori riittää kevyeen editointiin

GoToWebinarin videoeditori ei ole varsinainen videoeditointiohjelmisto, joten sen avulla ei pysty tekemään edistyneempiä editointeja, kuten esimerkiksi siirtämään videoklippejä eri järjestykseen tai lisäämään videoon efektejä.

GoToWebinarin videoeditorilla voit ainoastaan poistaa videotallenteesta haluamasi pituisia osioita. Tämäkin on usein tyhjää parempi, sillä jos webinaarin esitykset sujuvat muuten hyvin mutta esimerkiksi tallenteen alkuun ja loppuun jää turhaa videomateriaalia, videotallenteen saa nopeasti siistittyä poistamalla kyseiset osuudet.

Videoeditori on käytettävissä GoToWebinar Pro ja GoToWebinar Plus -paketeissa.

Ota yhteyttä